Kleding kopen voor vrouwen met een extra maatje kan soms een uitdaging zijn, zeker als je een grote maat jurk wilt kopen en niet weet hoe je de ideale jurk kunt vinden. Er zijn namelijk verschillende zaken waar je op kunt letten als je een jurk wilt kopen. Als je meer te weten wilt komen over de manier waarop je een grote maat jurk koopt, dan dien je door te gaan met het lezen van de tekst hieronder.

 

Een grote maat jurk kopen

Vrouwen met een extra maatje zoeken vaak naar de ideale jurk in de ‘plus size’ afdeling van de kledingzaak. Het kiezen van de juiste jurk vergt echter wat aandacht, aangezien je moet letten op de maat en de pasvorm, het materiaal, de prints, de kleuren, de gelegenheid, het weer en dergelijke. Kies voor een jurk waarin je jezelf goed voelt en die je zelf mooi vindt.

 

Kies de juiste maat

Koop je nieuwe jurk niet zomaar op gevoel, zeker niet als je gezegend bent met volle rondingen. Laat je opmeten in een kledingzaak zodat je op een gerichte manier op zoek kunt gaan naar een grote maat jurk voor elke gelegenheid. Een jurk die té strak staat zal knellen en niet mooi staan terwijl een té grote jurk een slordige look met zich meebrengt en je figuur geen genoegen doet.

 

Let op de gelegenheid

Een grote maat jurk koop je vooral door te kijken naar de gelegenheid waar je de jurk voor gaat dragen. Hierbij maakt het uit of je de jurk draagt voor alledaags of voor een plechtige gelegenheid zoals een bruiloft of een gala. Er zijn namelijk verschillende soorten jurken zoals casual jurken, avondjurken, feestjurken sportieve zomerjurken en dergelijke.

 

Bepaal de stof

Ook de stof van de grote maat jurk is van groot belang als je er stijlvol uit wilt zien. Kies de stof van tevoren en ga voor een stretch stof die comfortabel en soepel zit en zacht aan het lichaam voelt. Voor een casual of stoere look is katoen geschikt terwijl je liever voor fluweel of satijn kunt gaan als je naar een zakelijke gelegenheid moet gaan.

 

Kies je silhouet 

Bepaal het silhouet van je lichaam als je de ideale jurk wilt kopen. Er zijn namelijk jurken in verschillende vormen, zoals een zandloper vorm, een appel vorm of een peervorm. Elke vorm staat weer anders bij de ene vrouw, wat het slim maakt om de jurk eerst te passen indien mogelijk voordat je gaat kopen. Als je je taille wilt accentueren, kies dan voor een grote maat jurk die voorzien is van een aangesloten top in vrolijke kleuren. Andere slimme opties om te zorgen voor een mooi silhouet zijn klokkende rokken, hemdjurken, A-lijn jurken of rechte jurken. Vergeet echter niet dat de jurk comfortabel moet zitten en fijn aan moet voelen.

 

Vraag om advies

Als het kiezen van de ideale jurk niet meevalt, dan kan je altijd om advies vragen aan een professioneel in de winkel.