Bij een Seiko bestellen is het handig om te weten dat er twee verschillende soorten uurwerken zijn die voor horloges kunnen worden gebruikt. Het uurwerk van een horloge is datgene wat ervoor zorgt ervoor dat het horloge de juiste tijd aangeeft. Het eerste uurwerk dat veel wordt gebruikt is het quartz uurwerk, de andere soort is het mechanische uurwerk. Beide soorten uurwerken werken op een andere manier en hebben hun eigen voor- en nadelen. Om een goede keuze te kunnen maken is het dan ook belangrijk om bekend te zijn met de kenmerken van de verschillende soorten uurwerken. 

Dit moet je weten over een quartz uurwerk 

Quartz uurwerken zijn vandaag de dag de populairste en meest voorkomende uurwerken in horloges. De quartz horloges maken gebruik van elektriciteit en werken vaak op een batterij. Een quartz horloge kan daarnaast ook werken met behulp van een zonnecel die licht omzet in energie. Een andere manier waarop quartz horloges energie kunnen verkrijgen is door bewegingen. Een van de grote voordelen van een quartz horloge is dat deze heel erg precies is, de horloges hebben een afwijking van maximaal een aantal seconden. Een ander voordeel van quartz uurwerken is dat deze een stuk goedkoper zijn dan mechanische uurwerken. Op https://www.excluso.nl/ zijn vele horloges met quartz uurwerken te vinden. 

Het mechanische of automatische uurwerk 

Het mechanische uurwerk wordt ook wel een automatische uurwerk genoemd. Dit soort uurwerk bestaat uit verschillende onderdelen en werkt volledig zonder batterij of andere vorm van energie. Deze horloges bestonden al langere tijd voordat de quartz horloges op de markt kwamen. Een mechanisch uurwerk bestaat uit vele kleine onderdelen, tegenwoordig wordt er alleen bij duurdere horloges nog gebruik gemaakt van handgemaakte onderdelen. De onderdelen in het horloge zullen door de tijd heen langzaam slijten. Mechanische horloges hebben daardoor ook meer onderhoud nodig dan quartz horloges. Wanneer dit onderhoud op de juiste manier wordt uitgevoerd kunnen deze horloges echter wel vele jaren meegaan.