Denk je bij een motorhelm kopen alleen maar aan de helm? Dan heb je het goed mis! Denk maar aan alle andere onderdelen die er nog zijn! Moet je bijvoorbeeld alleen het vizier vervangen? Dan ga je natuurlijk geen nieuwe motorhelm kopen! Daarom hebben we het graag over alle onderdelen die je los kunt aanschaffen. Zo betaal je nooit te veel. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder. 

Onderdelen van een motorhelm kopen

Of je nou een crossmotor helm hebt of een andere; elke soort is wel eens aan vervanging toe. Dat is heel normaal. Maar welke onderdelen kun je dan apart kopen en dus laten vervangen? Hieronder geven we je een paar voorbeelden mee. 

Een nieuw vizier?

Bij een nieuwe motorhelm krijg je (bijna) altijd een nieuw vizier. Maar hoe voorzichtig je ook bent, langzamerhand komen er altijd krassen op. Je anti-kras laag verzwakt nou eenmaal. Dat niet alleen: ook de anti-condens laag kan op den duur minder worden.. Je kunt het best tijdig een nieuw exemplaar aanschaffen. Een beschadigd vizier betekent namelijk een verslechterd zicht. En dat wil je natuurlijk niet hebben. Let er hierbij op dat je nieuwe exemplaar voldoet aan de ECE 22.05 norm. Deze norm eist dat het vizier minstens 50% licht moet doorlaten.

Een vervangende binnenvoering

Zit de binnenvoering van je helm niet meer goed, dan moet je natuurlijk niet gelijk een nieuwe motorhelm kopen. Je kunt ze simpelweg vervangen. Ze worden namelijk los verkocht. Maar wanneer moet je dit dan doen? De juiste timing is bijvoorbeeld wanneer de binnenvoering erg vies is geworden door zweet of haarproducten. Ook wanneer het niet meer zo strak zit als voorheen is het goed om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Een tip: ga je een nieuwe motorhelm kopen? Neem dan je helm mee om te kijken of de voering past. 

Een communicatieset

Had jij eerst geen communicatieset maar wil je er nu wel eentje? Of is de oude kapot gegaan en ben je toe aan vervanging? Dan kun je uiteraard een nieuwe set kopen. Door middel van een motor intercom of headset kun je communiceren tijdens het rijden. Motorhelmen hebben vaak een holle ruimte waar het systeem in kan worden gebouwd. De meeste systemen werken op bluetooth waarmee je met je gesprekspartner kan spreken. Het is niet alleen bedoeld voor communicatie maar ook voor de koppeling aan je navigatiesysteem en/of telefoon. Zo kun jij gemakkelijk navigeren en muziek luisteren tijdens de rit. 

Toch een nieuwe motorhelm kopen?

Is vervanging van de onderdelen niet meer genoeg en moet je toch een nieuwe motorhelm kopen? Dan is het goed om na te gaan of de helm nog steeds past bij jouw rijgedrag. Was jij voorheen een fanatieke rijder, maar gebruik je je motor nu nog alleen voor rustige ritjes tijdens de zomer? Dan kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een andere soort. Ontdek verschillende soorten in het assortiment van RAD. Let ook altijd op de prijs-kwaliteit verhouding. Het is belangrijk om in een kwalitatief goed exemplaar te investeren. Het gaat immers om je eigen veiligheid!